Jezdci Arrowsu okruh ve Spa milují

Londýn - Stáj Arrows věří, že na blížící se Velké ceně Belgie rozmnoží svoji dosud nevelkou sbírku mistrovských bodů. Důvod k optimismu je především fakt, že jezdci Jos Verstappen a Enrique Bernoldi, považují okruh ve Spa za svůj neoblíbenější. „Spa miluji, je to nejlepší závodní kruh na světě. Je to skoro můj domácí závod a všichni moji fanoušci z Holandska tam budou a udělají mi krásnou atmosféru. Je to náročný okruh, ale když na něm umíte jezdit, dokážete hodně. Doufám, že se nám bude dařit více, než v předchozích závodech. Udělal jsme hodně práce, snad se nám konečně začne vyplácet,“ řekl Jos Verstappen.

Brazilec Bernoldi v Belgii jezdil zatím jen ve voze F-3000. „Spa je můj neoblíbenější závod. Má v sobě od všeho trochu: rychlé zatáčky, pomalé zatáčky, horizonty a fantastický Eau Rouge. Je to tradiční trať a jedna z mála, které modernizace zatím příliš nepostihla. Už se na něj těším,“ uvedl Bernoldi.

Technický ředitel Arrowsu Mike Coughlan varuje před zvláštnostmi belgické trati. „Je to trať s průměrným přítlakem, kde hodně záleží na nastavení vozu. Kromě normálních zatáček jsou tu dvě opravdu zvláštní, velmi rychlý levý Blanchimont a samozřejmě Eau Rouge. To je jedinečná zatáčka s velkým vertikálním přetížením, ale je to zároveň obrovská výzva. Dost závisí také na projetí Bus Stopu, tam se dá ztratit, ale i získat, hodně času. Očekávám, že po těžké práci při testování se nám pro kvalifikaci a závod podaří najít optimální nastavení vozu,“ řekl  Coughlan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž