Jenson Button: Indianapolis je jedinečné

Indianapolis - Jenson Button, britský pilot ve službách stáje Benetton, považuje blížící se víkendovou Velkou cenu USA na okruhu v Indianapolis za velice zvláštní a ojedinělý závod. "Za námi jsou některé výborné závody, na nichž se týmu podle mého názoru skvěle dařilo. Do Indianapolis se vracím velmi rád. Je to jedinečný závod, jiný než všechny ostatní v kalendáři velkých cen," nechal se slyšet nejlepší nováček loňského roku.

I přes to, že se mu zatím u Benetton příliš nedaří, chce v Indy podat co nejlepší výkon a hlavně potěšit americké fanoušky, pro které to bude první mezinárodní motoristický podnik od teroristického útoku na New York a Washington 1. září.

"Formule 1 může být technická a komplikovaná, ale Indy nám připomene, že jsme také součástí zábavy, kde máte jen dvě cesty: vyhrát, nebo být poražen," řekl Button.

Britský jezdec musí v Benettonu čelit nejisté budoucnosti, protože s jeho dosavadními výkony není šéf stáje Flavio Briatore příliš spokojen.  Zvlášť špatně pro Buttona dopadá srovnání se stájovým kolegou Giancarlem Fisichellou, kterého v patnácti kvalifikacích na grand prix dokázal porazit pouze třikrát.

Pokud by chtěl talentovaný mladík přesvědčit  kritiky, měl by v Indy minimálně v tréninku porazit italského stájového kolegu nebo nejlépe v závodě bodovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž