Je Massa budoucím mistrem světa?

  • 2
Londýn - Felipe Massa je jedním z pilotů letošní sezony formule 1, kterým angažmá pro rok 2003 zatím uniká. Ač v Sauberu získal čtyři body a v kvalifikaci byl mnohem zkušenějšímu Nicku Heidfeldovi zdatným soupeřem, na jeho místo získal švýcarský tým Heinze-Haralda Frentzena. Na Massu tak zbyla pouze pozice testovače, s tím se však mladý Brazilec nehodlá smířit. Přizvukuje mu i krajan Rubens Barrichello. "Felipe již své kvality prokázal a myslím, že nebyl dostatečně oceněn. Takový jezdec může jednou být i mistrem světa," uvedl pilot Ferrari v magazínu F1 Racing.

Barrichello dále prozradil, že mu Massův styl na dráze připomíná Jeana Alesiho a vyslal mu radu, aby zůstal na závodních drahách. "Je dost dobrý na to, aby závodil."

Manažer Massy Ricardo Tedeschia však nedávno přiznal, že smlouvu pro příští rok již ve formuli 1 jeho svěřenec asi nedostane. Ve hře je prý pouze už jen Jordan a role zkušebního pilota u Ferrari. Stejným způsobem tam Barrichello loni doporučil dalšího krajana Luciana Burtiho.

Felipe Massa na oplátku svému krajanovi poděkoval a vyzdvihl jeho osobní kvality. "Rubens má velmi mnoho zkušeností a o formuli 1 ví téměř vše," řekl Massa. "Jsem velmi potěšen. Nikde mě chválit nemusel, ale už jsem si všiml, jaký je to skvělý člověk. V mém prvním roce ve formuli 1 mi pomáhal, jak mohl."

Oba piloti se spolu v listopadu zúčastní tradičního motokárového závodu Granja Viana poblíž Sao Paula. Barrichellův tým tam v posledních letech pravidelně vítězí a Massa ví, že klíčovou roli v úspěchu hraje právě jezdec Ferrari. "Je to vynikající pilot a s ním se mi snad splní sen vyhrát znovu Granja Viana."

Piloti Sauberu Felipe Massa (vlevo) a Nick Heidfeld pózují fotografům při představení nového vozu Sauber 25. ledna 2002 v Hinwilu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž