Jaguary vyřadily vysoké obrubníky

Imola - Hořce skončila Velká cena San Marina formule 1 pro tým Jaguar. Eddie Irvine ani Pedro de la Rosa nedojeli do cíle. Po startu z 18 respektive 21. pozice neměli oba jinou možnost než jet, co to dá a pokusit se tak napravit dosavadní nepříznivý dojem z imolského vystoupení. Zklamala je však spolehlivost. Přitom nedávnou GP Brazílie dokončili bez problémů. "Není to nic příjemného. Vyřadil nás nečekaný problém. Obě auta doplatila na příliš vysoké obrubníky podél trati," komentoval šéf stáje Niki Lauda odstoupení svých jezdců. Vyřadila je závada řídící hřídele.

"Nicméně stejně nemáme takový výkon, jaký bychom si přáli. Dokud pořadně neporozumíme problémům s aerodynamikou nebudeme moci pokročit více. Potřebujeme co nejdříve udělat pokrok."

"Náš monopost je s pneumatikami michelin rychlejší za vyšších teplot, a proto jsme se tohoto víkendu obávali. Máme před sebou spoustu úkolů. Náš nový větrný tunel nevyřeší všechno přes noc a musíme být trpěliví, než budou jednotlivé momenty identifikovány a vyřešeny," dodal Lauda.

Eddie Irvine byl ze svého konce velmi zklamaný: "Určitě to nebyl nejlepší víkend, co jsmeš zažili. Věděl jsem, že nám nebudou přát teploty a Velká cena San Marina bude boj. Ale protože byly dosud naše vozy velmi spolehlivé, nečekal jsem, že nedojedeme do cíle."

Pedro de la Rosa nebyl ze závady také dvakrát nadšený: "Věděl jsem, že to bude obtížný závod, ale nečekal jsem, že odstoupíme. Do této doby bylo naše auto velmi spolehlivé a mohu říct, že to není pěkný pocit, skončit pro mechanickou závadu." Jediný španělský pilot v seriálu formule 1 dosud letos nebodoval, ale předcházející tři závody dokončil.

Co ještě chybí jaguaru, De la Rosa dobře ví: "Máme nedostatek přítlaku a nemůžeme naplno využít kvalit pneumatik michelin. V oblasti aerodynamiky je před námi ještě mnoho práce," uvedl jezdec, jehož odhad technických parametrů monopostu je pokládán za jeden z nejlepších ve formuli 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž