Irvine: Burtiho zachránil systém ochrany

Spa - Irský pilot Jaguaru Eddie Irvine zažíval při Velké ceně Belgie ve Spa velice nepříjemné pocity. Byl to totiž on, kdo se podílel na nešťastné kolizi, v jejímž důsledku těžce havaroval Brazilec Luciano Burti. Zatímco Burti skončil v nemocnici v Lutychu, Irvine vyšel z nehody nezraněn a ještě se sám aktivně účastnil při vyprošťování svého bývalého stájového kolegy. "Držel jsme se své stopy při výjezdu ze Stavelot na Blanchimont. Na mém nájezdu do rychlé levé zatáčky nebylo nic zvláštního, ale uprostřed zatočení jsem vepředu ucítil náraz a pak už ze mě byl pouze cestující, auto si dělalo co chtělo," uvedl Irvine.

To, že se střetl právě s Burtim, si Irvine uvědomoval. "Luciano se mě snažil předjet, ale nečekal jsem, že se o to pokusí v této zatáčce. Do zdi narazil velmi tvrdě a hodně mě teší, že je v pořádku," řekl pilot. "Velkou roli v ochraně před těžkým zraněním sehrál systém ochrany hlavy a krku," dodal Ir.

Irvine se okamžitě po té, co opustil svůj vůz, začal aktivně podílet za záchranářských pracích při vyprošťování Luciana Burtiho. "Byl jsem první na scéně a jeho hlava byla vyvrácená na jednu stranu pod tlakem bariéry z pneumatik, jíž rozrazil," popisoval pilot. "Už k tomu nemohu víc říct."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž