I expilot F1 pojede Britskou rallye

Cardiff - Nejen hvězda silničních motorek Ital Valentino Rossi, ale i bývalý jezdec formule 1 Mark Blundell z Velké Británie se zúčastní světové Britské rallye. Šestatřicetiletý Blundell, který po odchodu z Grand Prix závodil také v americké sérii CART, řekl, že se na soutěž těší. Měl by usednout do vozu MG ZR Super s obsahem do 1600 ccm, pro které je vypsaný samostatný pohár. "Bude to pro mě nezvyklé, protože jsem zvyklý sedět ve voze sám," komentoval Brit přítomnost novináře Boba McKenzieho na místě spolujezdce.Rossi se Britské rallye nemůže dočkat

Blundell v letech 1991-95 absolvoval 61 Velkých cen formule 1. Poté jezdil v Americe seriál CART. Nyní pracuje pro britskou televizi jako komentátor závodů F1. Blundell v Grand Prix vystřídal stáje Brabham, Ligier, Tyrrell a McLaren. Jeho nejlepším výsledkem bylo jedno třetí místo.

"Letos jsem za volantem tolik neseděl, ale těším se. Příští týden si pár měřených úseků vyzkouším, protože nechci se Britské rallye jen zúčastnit a čekat, že auto rozsekám," dodal Blundell.

Rossi je rovněž připraven prožít nové dobrodružství. V rallyeovém voze se loni zúčastnil Bettegova memoriálu v Boloni. "Jsem nadšený. Vím, jak je Britská rallye těžká, proto bude skvělé, když ji dokončím," řekl mistr světa třídy MotoGP, který tento víkend soutěží na motocyklové Velké ceně v Malajsii. V Británii by měl jet s prvotřídním vozem Peugeot 206 WRC.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon