Juan Pablo Montoya

Juan Pablo Montoya | foto: Reuters

Hodně silný bude McLaren, říká Alonso

Montreal - Španělský pilot Fernando Alonso věří, že v nedělní Velké ceně Kanady si udrží odstup před hlavními konkurenty. Lídr průběžného pořadí seriálu mistrovství světa formule 1 obsadil v kvalifikaci třetí místo, Kimi Räikkönen odstartuje až sedmý, Jarno Trulli devátý a Nick Heidfeld dokonce třináctý.

Räikkönen do kvalifikace odstartoval dřív než jeho soupeři, doplatil tak na smolný závěr Velké ceny Evropy. Finský jezdec se totiž v posledním kole zabořil do záchytné bariéry, zavod nedokončil a z vítězství se vzhledem k průběhu nečekaně radoval Alonso.

Podle času lze usuzovat, že Kimi Räikkönen měl v kvalifikaci hodně těžký vůz a do nedělního závodu zřejmě odstartuje s plnou nádrží. Takže do boxů pojede hodně pozdě.

"Je těžké odhadnout strategii ostatních týmů, ale my jsme s tou naší spokojení," říká Alonso. "Mám před sebou jeden vůz B.A.R. a jedno Ferrari. To není nutně důvod k nějakému zklamání."

"Pro mě je hlavním soupeřem McLaren, ten bude hodně silný. Ale na téhle trati se Renaultu vždycky dařilo a věřím, že to potvrdíme i letos."

Alonso vede je v čele mistrovství s dvaatřiceti body, čtyřikrát letos zvítězil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž