Häkkinenův výkon nadchl zahraniční tisk

  • 1
Helsinky - Kritika Michaela Schumachera, ale především chvála Miky Häkkinena zazněly v reakcích světového tisku na nedělní Velkou cenu USA formule 1 v Indianapolisu. Italové vytkli jistému mistru světa z týmu Ferrari, že krátce po startu ztratil zájem závodit. Naopak Häkkinenův triumf byl obzvlášť pro italský tisk znamením, že by finský pilot mohl mít po avizované roční pauze náladu na comeback.

"Toto vítězství snad vrátilo Häkkinenovi sebevědomí a přesvědčilo jej, aby se po přestávce vrátil," napsal Tuttosport. Podle Gazzetty dello Sport předvedl Häkkinen mistrovské dílo a list dodal, že v Indianapolisu vyhrál jeden z nejoblíbenějších jezdců šampionátu: "Je pěkné, že se mu v jeho možná předposledním závodě kariéry podařilo vyhrát."

Úspěch finskému jezdci McLarenu přály v zemi stáje Ferrari i další deníky. "Ukázal svoji sílu jako v nejlepších dobách," konstatoval Corriere dello Sport. Konkurenční Corriere della Sera označila Finův projev za perfektní, bezchybný a sebejistý. "Fanoušci formule 1 museli pochopit, že bez Häkkinena mohou příštímu ročníku šampionátu chybět napětí a emoce," upozornil list.

Stejný deník byl naopak hrubě nespokojený s vystoupením mistra světa Schumachera, pro kterého prý závod skončil v momentě, kdy před sebe pustil ve třetím kole týmového kolegu Barrichella. "Počínal si jako účetní, který se stará jen o svoje účty. Nejevil zájem závodit a pouze bránil svou pozici," napsal deník.

V Anglii bylo dvacáté vítězství Miky Häkkinena přijato s nostalgií v souvislosti s jeho chystanou minimálně roční přestávkou. "Ještě naposledy uplatnil svou sílu. Ve vzpomínkách zůstane uchován jako vítěz a ne jako poražený," uvedl Daily Telegraph. "Ukázal všem, že je v jeho moci opustit startovní pole jako vítěz," přizvukoval list The Times.

Podle finského deníku Turun Sanomat bylo prvenství v Indy pro Häkkinena přesně to pírko, které v úspěších odchovaný Fin chtěl zastrčit do svého klobouku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž