Formuli 1 testoval další nový pilot

Barcelona - Dalším pilotem, který měl tu čest usednout do monopostu formule 1 se stal v úterý v Barceloně devatenáctiletý Němec Marcel Lassee. Ve voze Jordan odjel 80 kol. Loňský šampion německé formule Renault je považován za obrovský talent formulových závodů. "Vždy dáváme šanci mladým talentům. To je naše filosofie. Včera jezdil po trati s Marcelem i Michael Schumacher, který nastoupil do prvního závodu formule 1 v roce 1991 právě u nás," chlubil se Eddie Jordan. Ke čtyřnásobnému mistru světa je Lassee také často přirovnáván.

"Myslím, že včerejší svezení v EJ11 je pro tak mladého jezdce obrovským zážitkem i skvělým krokem v kariéře. Má ještě vše před sebou. Je to další plod široké německé závodnické líhně, které začala Michaelem Schumacherem," pokračoval šéf stáje.

Jak se vlastně mladému Němci podařilo jízdy v jordanu získat? Deutsche Post Worldnet, jeden z hlavních sponzorů Jordanu, aktivně podporuje německý program na vývoj mladých jezdců, jehož cílem je připravit mladé naděje pro formuli 1. A právě díky iniciativě Worldnetu mohl Lassee poznat, jak chutná svezení v F1. Získáné zkušenosti bude moci využít v letošním ročníku německého šampionátu F3 Renault.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž