Fisichella se loučí. Přijde Alonso?

  • 10
Jerez - Možný návrat Fernanda Alonsa do týmu Renaultu, s kterým získal dva tituly mistra světa formule 1, je prý na spadnutí. Španělskému pilotovi by měl uvolnit místo Ital Giancarlo Fisichella, jenž míří do stáje Force India, která dosud působila v seriálu pod názvem Spyker.

"Všechno je stále otevřené. Nikdo ještě nic nerozhodl," řekl čtyřiatřicetiletý Ital, který o víkendu s týmem Force India testoval na okruhu ve španělském Jerezu.

"Než podepíšu smlouvu, rád bych ještě zkusil štěstí v jiné stáji. Může se ale také stát, že mi zavolají z Renaultu a zůstanu," dodal. Místo v Renaultu nemá jisté ani druhý pilot Heiki Kovalainen.

Alonso by se v případě angažmá v Renaultu do stáje vrátil po roční pauze. Světový šampion z let 2005 a 2006 odešel z McLarenu na začátku listopadu, protože se kvůli tvrdé konkurenci vicemistra světa Lewise Hamiltona nedočkal pozice jasné týmové jedničky. Španělský pilot se s vedením stáje dohodl na předčasném ukončení smlouvy bez jakékoli finanční kompenzace.

Alonso čeká s vyjádřením na čtvrteční jednání Světové rady FIA, která má rozhodnout o potrestání týmu Renault za to, že byla v jeho počítačích nalezena technická dokumentace McLarenu.

Giancarlo Fisichella, italský pilot formule 1 stáje Renault, pózuje u svého monopostu před tiskovou konferencí, která se konala 12. září v Praze.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž