Ferrari vyjelo na okruh až v úterý

Barcelona - Ačkoli dorazil tým Ferrari do Barcelony k prvním letošním testům formule 1 již o víkendu, v pondělí se novináři ani fanoušci mistrovských vozů na dráze nedočkali. Oba testovací piloti stáje z Maranella Luca Badoer a Luciano Burti vyjeli na dráhu až v úterý dopoledne. Pro Burtiho to je první možnost řídit monopost nejúspěšnějšího týmu historii formule 1. V loňské sezoně Brazilec pilotoval vozy stájí Jaguar a Prost.

Michael Schumacher a Rubens Barrichello budou v akci až 19. ledna při druhém testování roku, tentokrát ve Valencii. Z evropských okruhů jsou momentálně ty španělské jediné, kde panují alespoň trochu přijatelné teplotní podmínky. V Barceloně se v pondělí pohybovala rtuť teploměru kolem 10 °C.

Luciano Burti žije, stejně jako mnoho jiných pilotů formule 1, v Monaku. Tráví zde téměř všechen volný čas a do rodné Barcelony se vrací výjimečně. V souvislosti s jeho angažmá ve Ferrari se objevily spekulace o jeho stěhování na apeninský poloostrov. To však jezdec popírá: "Ať už budu testovat pro Ferrari či jakýkoli jiný tým formule 1, zůstane mé bydliště v Monaku."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž