NESTAČÍ. Lewis Hamilton s vozem Mercedes za Fernandem Alonsem na Ferrari.

NESTAČÍ. Lewis Hamilton s vozem Mercedes za Fernandem Alonsem na Ferrari. | foto: AP

Konečně jsem měl inteligentní soupeře, pochvaloval si Alonso v Kanadě

  • 0
"To byla úleva," oddechl si Fernando Alonso po Velké ceně Kanady formule 1, během níž se prodral ze šesté příčky na startu na druhou v cíli. "Absolvoval jsem několik nádherných bitev s několika talentovanými soupeři. V Monaku to bylo tak trochu jiné," narážel na divočení některých mladíků před čtrnácti dny v Monte Carlu.

V úzkých uličkách slavného monackého závodu Fernando Alonso ztrácel. Hlavním důvodem byl podle něj fakt, že chtěl za každou cenu dojet a odmítal se nechat vyřadit zběsilými závodníky, kteří museli vpřed za každou cenu. Proto nešel v soubojích s Adrianem Sutilem a Sergiem Pérezem na maximální riziko a prohrál je. Jak velkou měl pravdu, se ukázalo v Monte Carlu později, protože Pérez nakonec vyřadil při předjíždění Räikkönena sám sebe.

V neděli v Kanadě se dvojnásobný mistr světa Alonso potkával na trati s jinými jmény. Užíval si bitvy s Nikem Rosbergem, Markem Webberem a Lewisem Hamiltonem a všechny je vyhrál.

OBRÁZEK NA PAMÁTKU. Španělský pilot Fernando Alonso se fotí společně s šéfem komunikace Renatem Bisignanim během kvalifikačního dne na Velkou cenu Kanady.

"To jsou inteligentní soupeři, s nimiž můžete jet 320 km/h kolo na kolo a cítíte se bezpečně. Tohle je pravé závodění a jsem opravdu šťastný, že jsem se ho po Monaku zase dočkal," pokračoval jezdec Ferrari.

Alonso byl spokojený s druhým místem, a jak sám uvedl, pro Ferrari to bylo po nepovedeném Monaku a problémech v trénincích i kvalifikaci malé vítězství. Ani ztráta 36 bodů v celkovém pořadí šampionátu není podle něj nijak hrozivá.

"Pokud bychom ztráceli 85 bodů, potom by to byla kritická situace," řekl. "Ale třicet, čtyřicet bodů, to se v předchozích letech dařilo stáhnout. Stále jsme ve hře."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž