F1 se asi příští rok v Anglii nepojede

Londýn - V příštím roce bude zřejmě v kalendáři mistrovství světa vozů formule 1 chybět Velká cena Británie. Majitelé okruhu v Silverstonu dnes oznámili, že podle jejich informací vypadl britský závod z předběžného programu šampionátu.

Britští organizátoři se neshodli s šéfem formule 1 Berniem Ecclestonem na částce, kterou musejí zaplatit za právo závod pořádat. Podle agentury AP se představy obou stran liší zhruba o 5,5 milionu dolarů, přičemž Ecclestone určil konec září jako
poslední termín pro dohodu.

"Museli jsme šetřit v jiných oblastech, abychom se Grand Prix pokusili zachránit, protože víme, jak je to pro Británii důležité," řekl předseda pořádajícího klubu a bývalý trojnásobný mistr světa Jackie Stewart. Dodal však, že požadovaná částka je nepřijatelná.

Britská Velká cena se v Silverstonu jela celkem osmatřicetkrát, konala se také na okruzích v Brands Hatch a v Aintree. Závod formule 1 znamená pro místní ekonomiku přínos více než 50 milionů dolarů.

Provizorní kalendář příští sezony MS formule jedna by měl dostat definitivní podobu na zasedání mezinárodní federace FIA 13. října v Paříži.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž