Enge testoval vůz týmu Sauber

P r a h a - Čtyřicet testovacích kol absolvoval dnes český automobilový jezdec Tomáš Enge za volantem vozu týmu formule 3000 Redbull junior na okruhu Pannonia Ring v Maďarsku. Juniorka stáje formule 1 Sauber je jedním ze tří týmů, za které by Enge mohl závodit v mezinárodním mistrovství formule 3000 v příštím roce. "Když jsem s vozem poprvé vyjel, byl hodně přetáčivý a od té doby jsme s inženýry a techniky týmu pracovali s nastavením. Musel jsem dát pouze na pocity," uvedl Enge.

Okruh ležící nedaleko hranic s Rakouskem je dlouhý přes 4,5 km a je pro něj charakteristické množství rychlých i pomalých zatáček, které se téměř neustále střídají. Nejlepší kolo Enge zajel za 1:37,2, což byl o 0,9 sekundy pomalejší čas než nejrychlejší jízda Brazilce Enrique Bernoldiho, který v týmu Sauber absolvoval letošní sezónu.

Podle závodníka nebylo možné pracovat s údaji, které se týkají nastavení vozu. "Pokud nemáte s týmem smlouvu, tak nemůže jezdec nahlížet do počítačových dat týmu. Stejné to bylo loni na podzim, když jsem zkoušel v Barceloně auto juniorského týmu McLaren, tehdy ještě bez smlouvy," řekl Enge, šestý v letošní formuli 3000.

Oficiální testování účastníků šampionátu F3000 se uskuteční 1. a 2. listopadu v Barceloně a 7. a 8. listopadu v portugalském Estorilu. Zde by se Enge měl objevit v týmu, v kterém bude příští rok v seriálu startovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž