Ecclestone chystá debatu s lidmi od Ferrari

  • 1
Monte Carlo - Promotér formule 1 Bernie Ecclestone si hodlá před nedělní Velkou cenou Monaka promluvit s lidmi z vedení stáje Ferrari. Stejně jako fanouškům a novinářům se mu nelíbilo, co Ferrari předvedlo před dvěma týdny při Velké ceně Rakouska. Brazilec Rubens Barrichello si na tamním okruhu A1 Ring jel pro vítězství, ale na příkaz vedení stáje musel před sebe v cílové rovince pustit svého kolegu Němce Michaela Schumachera. "Doporučím jim, aby to už nedělali," nechal se slyšet Ecclestone.

Nebude však na italskou stáj tlačit a hrozit nějakými sankcemi. "Doporučím, nic víc," dodal.  Mezinárodní automobilová federace (FIA) si oba jezdce stáje Ferrari pozvala kvůli zmanipulovanému závěru závodu v Rakousku k jednání. Barrichello se Schumacherem mají vypovídat před komisí FIA, která se sejde v Paříži 26. června.

Britský tisk citoval Ecclestona, který bezprostředně po závodu na A1 Ringu prohlásil, že něco takového je pro fanoušky i pro něj nepřijatelné. "Hodně lidí je zvědavých, kdy někdo porazí Schumachera, ale v Rakousku byli všichni podvedeni. Něco takového lze tolerovat jen tehdy, když jde o mistrovský titul, ale to nebyl ten případ. Michael má náskok 27 bodů," uvedl promotér F1. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž