Coulthard boural a nedokončil trénink

  • 1
Monza - Pilot McLarenu Kimi Raikkönen dosáhl v pátečních trénincích na Velkou cenu Itálie formule 1 třetího nejrychlejšího času. Fin se jako jediný dokázal příblížit suverénním vozům ferrari. "Neměl jsem během obou hodinovek žádné problémy s vozem. Zaměřili jsme se na hledání ideálního nastavení. Pro mě to bylo důležité, protože jsem zde minulý týden netestoval a potřeboval si připomenout trať," komentoval Fin. "Učinili jsme značný pokrok a chci být v sobotu tak rychlý, jak to jen půjde. Rád bych udržel třetí místo i v kvalifikaci."

David Coulthard dostal v úvodních minutách druhého tréninku smyk, vylétl z dráhy a už nemohl v tréninku pokračovat. Byl klasifikován na šestnácté pozici s časem 1:25.044 a dokončil devatenáct okruhů.

"Po startu druhých jízd se mi zablokovalo kolo v druhé zatáčce Lesmo. Nevím, zda šlo o poruchu brzd nebo převodovky. Musíme to nejdříve vyšetřit," vysvětloval Skot.

"Je to trochu frustrující, dokončit tak málo okruhů. zejména kvůli tolik potřebným zkouškám pneumatik. Trochu se nám to však podaří nahradit, protože jsem zde jezdil tři dny minulý týden," dodal skotský jezdec.

Šéf stáje Ron Dennis dodal: "Byla to běžná páteční příprava, kdy se soustředíme na nastavení monopostu pro závod a výběr pneumatik. Davidův výpadek byl jediným problémem dne."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž