Sid Watkins

Sid Watkins | foto: Profimedia.cz

Zemřel Sid Watkins, bývalý dlouholetý lékař v seriálu MS formule 1

  • 0
Ve věku 84 let zemřel bývalý dlouholetý hlavní lékař mistrovství světa formule 1 Sid Watkins. "Zachránil mi život v Imole 94. Skvělý chlapík, pořád veselý. Díky za všechno, co jsi pro nás udělal," reagoval na zprávu o Watkinsově smrti Rubens Barrichello.

Brazilského pilota Watkins zachránil o tragickém víkendu při Velké ceně Itálie, při níž zahynuli Rakušan Roland Ratzenberger a trojnásobný světový šampion Ayrton Senna.

Se slavným Brazilcem pojilo Watkinse přátelství a ve své knize vzpomínal, že po Ratzenbergerově nehodě v kvalifikaci Sennovi radil, ať závod nejezdí. Jako šéf lékařského týmu F1 působil rodák z Liverpoolu v letech 1978 až 2004, během té doby zachránil životy například Rakušana Gerharda Bergera či Fina Miky Häkkinena. Poslední obětí šampionátu z řad jezdců je právě Senna.

Watkins se podílel i na zlepšování bezpečnosti okruhu a vozů formule 1. "Motorsport přišel o jednoho z opravdových velikánů," komentoval jeho smrt Ron Dennis, bývalý šéf McLarenu. "I když nebyl jezdec, inženýr ani konstruktér, udělal víc než kdo jiný pro to, aby formule 1 byla bezpečná tak jako dnes," uvedl Dennis.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž