Button chce změnit manažera

Grove - Jezdec Renaultu Jenson Button by podle britských novinářů rád skončil spolupráci se svým dlouholetým manažerem a rádcem Davidem Robertsonem. Robertson stál spolu s Haraldem Huysmannem za Buttonem od dob, kdy mladík opustil závody motokár a začal se věnovat formulím. Manažeři mu zajistil sponzory, díky nímž mohl úspěšně působit ve Formuli Ford. Pak díky nim Brit nečekaně přešel do továrního týmu Renaultu v britské Formuli 3.

Manažerský tým udělal několik skvělých tahů, díky nimž Button v roce 2000 porazil v souboji o volné místo u Williamsu Brazilce Bruno Junqueiru. Závodník debutoval v F1 jen krátce potom, co Franka Williamse přesvědčil o svých schopnostech řídit monopost formule 1 při testech. Už před tím mohl Button jako držitel ceny pro nejlepšího britského mladého závodníka pilotovat monoposty McLaren a Prost.

Po výborném prvním roce musel Jenson Button přepustit své místo Kolumbijci Juanu-Pablo Montoyovi a odejít do Benettonu. Tam se mu však loni příliš nedařilo a výrazně zaostal za svým stájovým kolegou Giancarlem  Fisichellou. Dokonce se hovořilo o tom, že šéf Benettonu Flavio Briatore Brita letos ani neangažuje.

Podle britského magazínu Autosport došel Jenson Button k závěru, že je čas změnit manažera. Problém ale asi bude v částce, kterou bude muset nový promotér vyplatit Robertsona ze stávajícího kontraktu. Zkušený obchodník, který stojí také za angažmá Kimi Raikkönena u McLarenu, určitě nebude chtít prodělat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž