Britský pilot Button slavil svůj velký den

  • 1
Sepang - Cesta k velkému úspěchu začala pro Jensona Buttona infarktovým zážitkem. Hned na startu se jezdec stáje B.A.R. dostal do kolize s renaultem Jarna Trulliho, ale po 56 kolech z toho bylo první umístění na stupních vítězů v jeho kariéře ve formuli 1. "Je to úžasné," řekl jen rozrušený závodník v cíli, kam dojel jako třetí.

Pro Buttona je to druhé bodované umístění v sezoně, v Melbourne byl šestý. "V posledních pár letech mě vždycky soupeři v závěrečných kolech šlapali hodně na paty. Takže jsem si užíval ten náskok, který jsem na třetím místě měl," sdělil.

Po závodě ho Schumacher i Montoya pořádně vykoupali v šampaňském. "Jsem v extázi. Je to poprvé za čtyři roky, co jsem na stupních vítězů. Bylo to těžké, ale zažívám úžasné pocity. Jdeme správným směrem, určitě to však není náš vrchol," řekl Button, který má na svém kontě 68 velkých cen.

Všechno ale mohlo dopadnout úplně jinak poté, co se v chaotickém začátku závodu dostal do křížku s Trullimi. Brit se snažil předjet Webbera, kterému se nevydařil start z první řady, a dostal se do kontaktu s Trulliho renaultem.

"Start byl dobrý, ale když jsem míjel Webbera, měl jsem po levé ruce Jarna a došlo k dost tvrdému kontaktu kolo na kolo. Myslel jsem, že se auto muselo poškodit, ale jelo výborně. Závod jsem si pořádně užil," vysvětlil závodník.

Jenson Button z týmu BAR skropený šampaňským.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon