BMW bude testovat upravený motor

Grove - Inženýři BMW se snaží upravit motory, které v Monze slavily v šasí Williams úspěch v kvalifikaci tak, aby šly použít také ve velké ceně. V Itálii totiž Ralfu Schumacherovi agregát odešel již ve čtvrtém kole. Bavorská automobilka se s desetiválcem P82 dostala přes 19 000 otáček za minutu a Montoya tak v Monze zajel nejrychlejší kvalifikaci historie F1. Německým agregátům však chybí spolehlivost a schopnost udržet si plný výkon po delší dobu. Inženýři BMW nyní motory zkoušejí na testovací stolici a piloti se s nimi vydají také na závodní trati tak, aby bylo vše hotové již pro závod v Indianapolis.

"Teď se snažíme pro tyto specifikace získat povolení tak, abychom s nimi mohli i závodit. To znamená, že končíme dlouhé období testů. Pokud půjde na trati vše v pořádku, mohli bychom s nimi startovat už v Indy. Pokud ne, pak bychom inovace přivezli až do Japonska," uvedl ředitel BMW Motorsport Mario Theissen.

Theissen byl pochopitelně zklamán z toho, že v Monze neviděl šachovnicový praporek ani jen z modro-bílých monopostů Williams. "Po skvělé kvalifikaci to je hodně velké rozčarování. Ale i tak nám Monza ukázala, že jsme udělali velký kus práce. Myslím si, že pro zbývající dva závody je to dobrý základ," dodal sportovní ředitel BMW.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž