Barrichello pojede od příští sezony za B.A.R.

  • 14
Londýn - To, o čem se dlouho spekulovalo, je skutečností. Brazilský pilot formule 1 Rubens Barrichello změní od příští sezony tým. Místo Ferrari bude hájit barvy stáje B.A.R. Se stájí podporovanou automobilkou Honda se třiatřicetiletý jezdec pilot dohodl na víceleté smlouvě. Bez udání podrobností to dnes oznámili zástupci B.A.R.

V zákulisí formule 1 se v poslední době o Barrichellově odchodu z Ferrari hodně spekulovalo. Brazilec působil v italské stáji od roku 2000, kdy přišel jako dvojka k Michaelu Schumacherovi.

Se svou pozicí v týmu byl ovšem nespokojen a stále častěji to dával najevo. Nyní ho u Ferrari nahradí jiný Brazilec Felipe Massa.

Pro Barrichella bude B.A.R. čtvrtou štací ve formuli 1. V seriálu debutoval v roce 1993 v Jordanu, od roku 1997 pak závodil dvě sezony za tým Stewart.

"Mým cílem zůstává zisk titulu. Abych toho dosáhl, potřeboval jsem novou motivaci," uvedl Barrichello v oficiálním prohlášení. "Rád bych Ferrari poděkoval za šest
fantastických let," dodal.

Zatím není zcela jasné, koho Barrichello v týmu B.A.R. nahradí. Otazník visí nad dalším působením na Brita Jensona Buttona, který by chtěl sice zůstat, právo na jeho služby má ale od příští sezony Williams a na splnění smlouvy trvá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž