Arrows přišel o možného investora

  • 1
Berlín - Plánované převzetí týmu Arrows skupinou investorů zkrachovalo. Německá společnost German Grand Prix Racing (GGPR) totiž ve čtvrtek oznámila, že své záměry o koupi firmy přehodnotila. "Smlouva byla zrušena. S Arrowsem nemám už několik dní kontakt a stáj podle mě nemá budoucnost. A to ani v případě, že od FIA nakonec získá licenci opravňující ke startu ve formuli jedna," uvedl šéf GGPR Oliver Behring v německém magazínu Spiegel.

Mezinárodní automobilová federace nepřijala přihlášku Arrowsu do příštího ročníku seriálu formule jedna. Britský tým navíc zápasí s několika žalobami, které na jeho vedení podal jednak spolumajitel investiční banka Morgan Grenfell a také bývalý pilot Heinz-Harald Frentzen.

Krach záchranného obchodu, který mělo zrealizovat Behringovo konsorcium, za němž údajně stojí arabští investoři, je zřejmě dalším krokem ke konci Arrowsu. Ten by stal už druhou stájí F1, která tento rok zkrachovala. V lednu šel do likvidace francouzský Prost, který nebyl schopný splatit své závazky ve výši 28 milionů euro.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž