S JEDNÍM FERRARI SI PORADIL. Lewis Hamilton s vozem Mercedes právě předjel o

S JEDNÍM FERRARI SI PORADIL. Lewis Hamilton s vozem Mercedes právě předjel o celé kolo Felipeho Massu s Ferrari. | foto: AP

Problémy s brzdami a malý přítlak, popsal třetí Hamilton závod v Kanadě

  • 0
Tým Mercedes intenzivně pracuje na změnách svého monopostu, který je skvělý v kvalifikaci, nicméně v závodech pravidelně ztrácí. A jak prozradil třetí v cíli Velké ceny Kanady Lewis Hamilton, práce je stále v procesu. "Zatím jsme všechno nevyřešili. Od Barcelony, kde se problémy ukázaly naplno, zatím uplynula příliš krátká doba," vysvětloval britský závodník.

Hamilton začal Velkou cenu Kanady skvěle. V kvalifikaci vybojoval druhé místo a to se mu dařilo držet téměř celý závod. Pár kol před cílem se však kolem něj prohnal Fernando Alonso, jehož Ferrari bylo jednoduše rychlejší.

Výsledky závodu najdete ZDE

"Byl velmi rychlý a bylo obtížné držet ho za sebou. Snažil jsem se předvést všechno, co umím a jakmile mě předjel, chtěl jsem mu to vrátit, ale byl příliš rychlý," popisoval situaci v závěru závodu na ostrově Notre Dame závodník německé stáje.

Jako hlavní problém svého stroje označil mistr světa ze sezony 2008 brzdy. "Pracujeme na zlepšení auta a daří se to. Aplikovali jsme hodně nových součástek, ale například brzdy stále nejsou dokonalé. Ty musíme ještě hodně zlepšit a byly hlavním důvodem, proč jsem neměl proti Fernandovi šanci na žádném místě okruhu."

NESTAČÍ. Lewis Hamilton s vozem Mercedes za Fernandem Alonsem na Ferrari.

Ale nebyly to jen brzdy, které dělají před domácím závodem v Británii Lewisi Hamiltonovi starosti. Letošní Mercedes viditelně v Kanadě ztrácel také jinde. "Odhadoval bych, že v oblasti mechanické přilnavosti jsou tihle chlapci (Ferrari) podstatně dál. Fernando byl v pomalejších pasážích výrazně lepší. Máme hodně co zlepšovat," dodal čtvrtý jezdec šampionátu formule 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž