Alonso je zdravý a chce bojovat

  • 2
Enstone - Španělský jezdec Fernando Alonso se už zotavil po hrůzostrašné havárii na trati v Interlagosu a do dalšího podniku světového šampionátu F1 nastupuje s velkými ambicemi a chutí bojovat. V Brazílii narazil Alonsův Renault na cílové rovince do uraženého kola vozu Marka Webbera a ve velké rychlosti vletěl do bariéry z pneumatiky. Po havárii byl pilot transportován do nemocnice, takže přišel o oslavy na stupních vítězů. Závod byl totiž okamžitě ukončen a jako konečné byly určeny výsledky o dvě kola zpátky. Španěl tak obsadil v grand prix třetí místo.

To vše už mladík hodil za hlavu, i když stále blahořečí zařízení ochrany hlavy a krku HANS, že ho uchránilo před vážnějším poraněním. „Byla to největší havárie mé kariéry, ale já jsem nesmírně potěšený tím, jak zařízení HANS zafungovalo. Z mého pohledu je systém pohodlný a je to velká výhoda. Po tak silné kolizi vás obvykle bolí celá šíje, ale já jsem neměl jediný problém. Jsem přesvědčený o tom, že mi pomohl právě HANS,“ míní jezdec.

Španěl má nyní v mysli už jen blížící se  Velkou cenu San Marina. Věří, že se mu opět podaří vybojovat slušný výsledek. Vždyť ze tří dosavadních podniků byl dvakrát na stupních vítězů. „Vždycky se rád vracím do Evropy. I když se nám zatím dařilo, mám pocit, že šampionát začíná až tady. Je to trať , kterou znám už z Formule 3000 a testoval jsem zde pro Minardi. V Imole je potřebná agresivní jízda, a to mi vyhovuje,“ říká Španěl.

„Nejsou tu žádné obzvlášť těžké pasáže. Nejdůležitější je nastavit vůz, protože se často jezdí přes štěrk a tomu musí odpovídat odpružení monopostu. Myslím si, že Renaultu tyto podmínky vyhovují,“ dodal Fernando Alonso.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž