Vítkovičtí florbalisté věří v extraligové medaile

Ostrava - V extralize mužů nejméně semifinále, v extralize žen po čtyřleté pauze medaili. S takovými předsevzetími vstoupili do sezony florbalisté Vítkovice. "Cíl jsme si stanovili i vzhledem k tomu, že nám někteří kvalitní hráči odešli a nahradili jsme je mladými," upozornil trenér týmu mužů Radomír Mrázek.

Kouči mužů na soupisce chybějí především brankář Daniel Grečmal a reprezentační útočník Tomáš Sladký.

"S jeho odchodem do Švýcarska jsme počítali. Měl by ho nahradit Karel Ťopek, kterého jsme získali z Otrokovic. A poté, co skončil Dan Grečmal, jsme přitáhli z ostravského Pepina Marcela Suchánka. Měl by u nás na gólmanském postu zvýšit konkurenci," podotkl Mrázek.

Jeho svěřenci v dosavadním pěti kolech extraligy zaváhali jen jednou. "Díky snadnějšímu losu jsme se mohli sehrát," řekl vítkovický kapitán Martin Vladař. "Teď by nás měli prověřit těžší soupeři, ale věřím, že to zvládneme."

Už zítra v 17.25 hodin narazí vítkovičtí florbalisté doma v městském derby na celek FBC Pepino Ostrava. "Jsme v plné síle. A že Pepino v minulém kole nasázelo čtrnáct gólů? Toho se nebojíme," řekl Mrázek.

Do extraligy vstoupily výborně i vítkovické florbalistky. První dva duely v Praze vyhrály, o body však po kontumaci přišly. Na jejich soupisce byla hráčka, která tam být neměla.

"Je to komplikované, ale myslíme si, že jsme udělali vše správně. Odvolali jsme se," řekla místopředsedkyně správní rady vítkovického florbalového klubu a zároveň hráčka Monika Adamová. "Navíc komisi České florbalové unie, která o kontumaci rozhodla, předsedá člen vedení klubu, který jsme porazili."