Tereza Urbánková

Tereza Urbánková | foto: ČTK

Trefuj bránu, napsala si florbalistka Urbánková a zase dala hattrick

  • 2
Na svou láhev s pitím si po prvním zápase motivačně napsala: "Trefuj bránu." A od té doby, co má tento slogan na očích, se útočnici Tereze Urbánkové daří. Nejdřív dala na florbalovém MS hattrick Lotyškám, o tři dny později i Polkám. "Kladu si vždycky takové malé cíle a teď jsem si dala tenhle, abych ho dodržovala."

Takže další přidáte i v sobotu proti Švédkám?
Tam to asi hattrick nebude, ale i tak doufám, že pomohu týmu.

Co na ně může platit? Ještě nikdy v historii jste je neporazily.
Na prvním místě obrana, ale ta je důležitá v každém zápase. Ovšem na posledním turnaji jsme s nimi ve Švédsku nehrály zase tak špatně, tam rozhodly až ve třetí třetině individuální chyby. Když se všechno sejde, naladíme formu a budeme hrát všechny, jak máme, mohlo by to vyjít.

Jaká je jejich největší síla?
Velkou roli hraje sehranost. Jsou tam holky z jednoho týmu a ta jejich pětka tu střílí jeden gól za druhým. Mají vždy zvednutou hlavu, vidí se na tom hřišti a dávají to rychle od hokejky. To nám chybí.

Zato proti Polkám to byl ideální scénář, že?
Úplně bych neřekla, protože v defenzivě jsme měly okna. To musíme vypilovat do dalšího zápasu, švédský tým je dokáže trestat. Náš bod čísla jedna v taktice bylo bránění brejků, což se nám vůbec nevyvedlo. Z hlediska výsledku to je vyvedené utkání, ale trenéři nebudou úplně spokojeni.

Patříte k těm, které by si tady na mistrovství mohly říct o zahraniční angažmá. K tomu hattricky pomáhají.
Teď nad tím neuvažuju, soustředím se na mistrovství světa. Pak se budu věnovat škole a teprve bych řešila, kdyby se náhodou něco objevilo.