Momentka z utkání Střešovice - Vítkovice.

Momentka z utkání Střešovice - Vítkovice. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Střešovicím máme co vracet, říká před superfinále vítkovický Souček

  • 0
Brankář florbalistů Vítkovic Lukáš Souček byl u obou dosavadních superfinálových zápasů. A nebude chybět ani zítra u toho třetího.

Poprvé byl v brance, když Vítkovice v roce 2012 prohrály se Střešovicemi 4:5 v prodloužení.

Podruhé loni. To kryl záda Romanu Ciompovi, přičemž Vítkovičtí porazili Chodov 4:3.

A třetí finále má před sebou. Dojde k němu zítra od 16 hodin v pražské 02 areně. Soupeřem Vítkovic jsou Střešovice.

"Uvidíme, kdo bude chytat," řekl Souček vědom si toho, že většinu sezony byl v brance jeho parťák Ciompa. Souček šel do hry ve třetím semifinálovém duelu s Mladou Boleslaví, když jeho tým prohrával 0:2 na zápasy. A Vítkovice čtyři duely za sebou vyhrály. "Museli jsme dát týmu nějaký impulz, ale oba naši brankáři jsou vyrovnaní," komentoval změnu brankáře vítkovický trenér Michal Deus.

"Byl to takový lauf. Už předtím jsem se ale cítil dobře," řekl Souček. "Dostal jsem šanci a tu jsem chytil. Šlo to." Uznává však, že v této sezoně se Vítkovice v roli obhájce titulu hodně trápily.

"Jak z mé strany, tak ani týmově to dlouho nebylo ideální. Forma nám dlouho nepřicházela, až ke konci základní části jsme se dali dohromady a díky tomu jsme teď ve finále."Jenže po Součkově návratu do branky Vítkovičtí už ani jeden ze čtyř zápasů neprohráli.

"To je dané naší perfektní obranou. Nevím, jestli jsem takovou už někdy zažil," pochvaloval si po semifinálových soubojích s Mladou Boleslaví. "Kluci skvěle blokovali střely, ale pomohla nám i Boleslav, v útoku byla z její strany cítit velká křeč."

Lukáš Souček souhlasí, že Střešovice jsou ve finále favoritem.

"Mají skvělou formu, ale my jsme nabrali sebevědomí, takže jim nic nedarujeme. Je to superfinále. Jeden zápas. Bude to vyrovnané a stát se může cokoliv. K tomu máme soupeři co vracet, prohru ze superfinále před dvěma roky."