Střešovice i Future jdou dál. Utkají se?

Havířov, Praha - Florbalisté Future suverénně zvládli čtvrtfinále s Vítkovicemi a postoupili po třech utkáních. Mistrovský Tatran Střešovice po zaváhání ve druhém zápase další dvě utkání v Havířově vyhrál a také pokračuje v boji o titul. Naopak Chodov s Mladou Boleslaví vysoko prohrál i třetí, domácí zápas.

O semifinálových dvojicích se rozhodne ve středu večer, kdy se koná pátý díl série mezi Pepinem Ostrava a Bulldogs Brno.

Pokud uspějí domácí, v boji o finále se střetne Ostrava s Mladou Boleslaví a Tatran s Future. Pokud zvítězí Brno, čeká ho v semifinále Tatran.

"Raději bychom hráli s Future, nechceme cestovat na Moravu," přeje si trenér Tatranu Zdeněk Skružný. "Volali jsme si s koučem Future Davidem Zlatníkem a mluvili o tom, jak by bylo prima setkat se až ve finále. Ale myslím, že k tomu nedojde, Ostrava doma vyhraje."

Mužstvo Future svoji čtvrtfinálovou sérii utnulo skutečně rázně, ve Vítkovicích zvítězilo 10:4. Po dvou brankách vstřelili Vojtěch Krupička, Michal Soukup a Daniel Šebek, jenž je se sedmi body na čtvrtém místě bodování play-off.

Mnohem vyrovnaněji se hrálo v Havířově, kde Tatran postoupil po výhrách 4:2 a 5:2. První zápas definitivně rozhodl Von der Pahlen tři minuty před koncem, kdy chytře přehodil brankáře z dlouhého pasu Majera. Nedělní utkání dostal Tatran pod kontrolu už v první třetině.

Chodov nastoupil ke třetímu čtvrtfinále s Mladou Boleslaví hodně bojácně. Už na konci čtvrté minuty měl nejlepší střelec základní části Volf na kontě dvě branky a gólman Pajer potřetí v sérii přepustil své místo Barákovi. Volf dal hattrick a hosté zvítězili 7:3.

Prvním týmem, který zachránil účast v extralize i pro příští ročník, je FbŠ Bohemians. V Třinci zvítězil 9:7, celou sérii vyhrál 3:0.

V semifinále ligy žen porazil tým FBŠ Bohemians Tatran znovu 5:4 a postupuje do finále, kde ho čeká obhájce titulu z Liberce.