Brno: brankář Lukáš Bábíček (č. 77), Ondřej Fabián (14) v závěrečném čtvrtfinále proti Chodovu

Brno: brankář Lukáš Bábíček (č. 77), Ondřej Fabián (14) v závěrečném čtvrtfinále proti Chodovu | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Příští rok budeme náročnější, říká kouč florbalistů Brna po konci ve čtvrtfinále

  • 0
Každý rok končí pro florbalisty Bulldogs Brno extraligové tažení stejně. V neděli už popáté za sebou vypadli ve čtvrtfinále po vyrovnaném boji. Tentokrát s Chodovem. Nicméně letos mají konečně vizi, jak tuto stagnaci zlomit.

"Před sezonou jsme si s Filipem Vítkem dali tříletý horizont, v němž bychom chtěli vybudovat tým, který bude bojovat o medaile," vysvětluje druhý z trenérů Rudolf Škubal.

Nemrzí vás přesto, že jste do semifinále neprošli už teď? Všechny zápasy byly hodně vyrovnané a mohly se překlopit i ve váš prospěch.
Samozřejmě to mrzí. Ale už před sezonou jsme říkali, že stavíme mužstvo na tři roky. Příští sezonu by mělo přijít pět šest juniorů, se kterými počítáme a které chceme zakomponovat do týmu nejen jako čtvrtou lajnu. A tohle je dobrý odrazový můstek pro nastupující generaci.

Jak výraznou proměnou by měl tým projít?
Po minulé sezoně skončilo pár starších hráčů. Teď jsme zodpovědnost přenesli na hráče ročníku 1986. Příští rok to chceme podělit s hráči ročníku 1989 a doplnit to hráči ročníku 1991.

Byl v něčem Chodov před vámi?
Přestože jsme sehráli velmi vyrovnanou partii, tak byl před námi o jeden krok, který my jsme nedokázali udělat. První věc je kvalitnější gólman a také měl ve svém středu víc individualit, které zápas rozhodly.

Letos jste nekladli takový tlak na výsledek.Příští rok už na něj budete tlačit víc?
Příští rok chceme zapracovat juniory. Výkony asi nebudou úplně top, protože ti hráči si na sebe budou zvykat. Ale budeme klást na tým větší nároky, než jsme kladli letos.

Je to popáté, co jste vypadli po sobě ve čtvrtfinále. Dá se říct, že hrajete pořád na stejné úrovni, nebo se zlepšujete a zlepšuje se i liga?
Spíš liga je trochu níž jako celek.Možná je to ale způsobeno tím, že dobří hráči jsou ve více klubech než dřív. To se koncentrovali jen do Tatranu nebo do Vítkovic.

Vy jste kvalitnější než před třemi čtyřmi lety?
Myslím, že jsme zhruba na stejné úrovni. Ale jsme pátý tým v republice, což není špatné. A procházíme obměnou, zatímco Chodov ji letos dokončil, když do kádru natáhl jednu lajnu z Tatranu. I proto je tam, kde je. Z tohoto hlediska jsme sehráli zápasy možná i nad své možnosti.

S čím jste letos, v prvním roce vaší cesty, byli spokojení?
Sedla nám obrana. Po mnoha letech ji máme třetí nejlepší v lize. Ještě zlepšíme některé detaily. A můžeme se zase víc soustředit na útok. Tam jsme letos měli největší rezervy.