Momentka z duelu Pardubice (červená) vs. Litvínov

Momentka z duelu Pardubice (červená) vs. Litvínov | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí florbalisté nechtějí dát s Chodovem kůži lacino

  • 0
Jeden soubor superligových hvězd vystřídá v roli protivníka pardubických florbalistů druhý. Po vedoucí Mladé Boleslavi, která je minule na svém hřišti porazila 6:2, teď v neděli Východočeši změří na Dašické síly s druhým Chodovem. V netradičním čase - hráči vyběhnou na palubovku už ve 14 hodin.

V mužstvu z pražského Jižního Města momentálně vyčnívají především útočníci Patrik Dóža a Tom Ondrušek. V kanadském bodování nejvyšší soutěže jsou hned v závěsu za prvním Curneym z Boleslavi - Dóža nasbíral 48 a Ondrušek 47 bodů (pro srovnání: pardubický Martin Zozulák, celkově pátý, jich má na kontě 35).

„Oba baví diváky v každém zápase, ale není to pouze o nich,“ soudí forvard pardubického Sokola Filip Krigovský, jenž donedávna laboroval s pochroumaným kotníkem.

„Stačí se podívat na tabulku, kde se Chodovští neustále perou o první příčku. My ale rozhodně nedáme kůži lacino a pokusíme se o malý zázrak. Myslím, že uvidíme hodně branek, osobně bych si tipnul naši výhru 9:8 v prodloužení. Doufám, že nás diváci opět poženou a my se jim odvděčíme parádním výkonem,“ věří Krigovský.

Sportovní „zázrak“ ale budou Pardubice potřebovat spíš hodně velký. Na Chodov totiž na desátém místě ligy ztrácejí propastných dvaatřicet bodů.