Radost českolipských florbalistů

Radost českolipských florbalistů | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Českolipské florbalisty čeká se Spartou velká bitva o záchranu

  • 0
Nováčka nejvyšší florbalové soutěže mužů Českou Lípu čeká v posledním kole základní části rozhodující zápas o přímou záchranu. K ní výběr trenérky Lenky Bartošové potřebuje doma se Spartou získat přinejmenším stejně bodů jako dva jeho konkurenti: Liberec a Znojmo.

Českolipští mohli o svém udržení v superlize rozhodnout už minulou neděli na hřišti Bohemians, ale zápas se jim nepovedl. Už během utkání se jejich zraky upíraly ke sledování průběžného stavu napínavého souboje mezi Libercem a Pardubicemi. Východočeši pomohli České Lípě a zvítězili v Liberci 4:3. „Po očku jsme sledovali dění v Liberci a třetí třetina už byla z naší strany dohrávací. Můžeme především poděkovat do Pardubic,“ řekl hrající manažer Štěpán Slaný.

Záchranu má Česká Lípa stále ve svých rukou. Pokud porazí v závěrečném kole Spartu za tři body, nebude co řešit. V opačném případě musí doufat v pomoc Mladé Boleslavi a Chodova. Vedoucí Středočeši hostí Znojmo, na půdu úřadujícího šampiona z Chodova přijede Liberec. „Hotovo ještě není. Liberec historicky na Chodov umí. Znojmo zase hraje v Boleslavi a stát se může všechno. Každému stačí jeden bod a všechno bude jinak. Naším cílem je ale rozloučit se důstojně výhrou,“ prohlásil Slaný.

Spartě se však letos daří a v tabulce atakuje čtvrté místo. Svou sílu předvedla i proti Vítkovicím, které porazila vysoko 7:2. V prvním vzájemném duelu navíc zdolala doma Českou Lípu snadno 10:4. „Na Spartě jsme hráli v době, kdy se nám vůbec nedařilo. Poslední výsledky ale naznačují, že se s ní dá hrát. Záleží na tom, jestli nastoupí její klíčový hráč Milan Garčar. Hrajeme doma na parketách, Sparta je zvyklá na tarkett,“ uvedl českolipský manažer.

Zápas Česká Lípa - Sparta začíná v neděli od 17.00 v českolipské sportovní hale. Vstupné je tradičně zdarma.