ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Sokoli Pardubice

Po nečekané výhře první zápas doma. Florbalisté Pardubic půjdou na Spartu

  • 0
Minulou neděli vkročili do nové superligové sezony vpravdě nečekaným vítězstvím 5:3 proti Black Angels v hale v pražských Štěrboholích. Tentokrát čeká pardubické florbalové Sokoly první mač doma – a užijí si při něm kulisu v hokejové enteria areně. V sobotu od 13 hodin zde hostí pražskou Spartu, klání proloží tradiční mládežnický Junior Sokol Cup.

„Na utkání a atmosféru v aréně se moc těším. Chtěl bych navázat na svůj výkon z předchozího zápasu, a ukázat se tak proti svému mateřskému klubu v lepším světle než v poháru,“ uvedl pro klubový web Sokolů Radek Drba, 18letý forvard, jenž do Pardubic v létě zamířil právě z celku z hlavního města.

V Poháru Českého florbalu Sparta Pardubice ve skupině „vymetla“ 7:1, když jedinou branku Východočechů si připsal obránce Lukáš Prix. Na startu superligy pak ale „rudí“ zavrávorali, když od konkurentů z Chodova doma schytali debakl 6:11.

Přesto je třeba mít se na pozoru; proti Pardubicím, které se v uplynulé sezoně v nejvyšší soutěži opět musely zachraňovat, budou znovu favoritem.

„Očekávám, že se Sparta bude chtít držet hodně na balonku a postupným útokem se dostávat do pásma. My musíme zůstat koncentrovaní celý zápas, protože každý výpadek nás může stát dobrý výsledek,“ velí útočník Drba, jenž se proti Black Angels blýskl dvěma brankami.

Velké nebezpečí ze strany Pražanů představuje zejména kanonýr Jiří Curney, rekordman superligy se 466 góly v základní části. Proti Chodovu se zkušený 33letý veterán v jinak nepovedeném zápase dokázal prosadit hned dvakrát.