Denisa Billá z Herbadent SJM se raduje.

Denisa Billá z Herbadent SJM se raduje. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Obránkyně Billá chladnokrevně vystřelila Praze další florbalové zlato

  • 2
Při rozhovoru chraptěla, občas jí odcházel hlas. V burácející Tesla Areně to nebylo slyšet, ale florbalová obránkyně Denisa Billá si nejspíš po finále ženské elity na turnaji Chance Czech Open hodně zakřičela.

Důvodů k radosti měla hodně: její tým, Herbadent SJM Praha 11 zvítězil nad švédským Dalenem 2:1 po nájezdech. Na turnaji triumfoval už popáté v řadě! A Billá se stala hlavní hrdinkou.

V napínavém penaltovém rozstřelu proměnila dva nájezdy a rozhodla o výhře českých mistryň. V dunivé atmosféře udržela chladnou hlavu a po zápase potvrdila: "Nervózní jsem nebyla."

Pražanky cestu za obhajobou nezačaly dobře, po 1. třetině prohrávaly 0:1. "Trochu jsme zaspaly." Nepříliš záživnou podívanou oživil až ve 49. minutě vyrovnávající gól Krupnové. Ve strhujícím závěru měly oba týmy několik šancí, ale žádnou neproměnily. Činila se zejména gólmanka Tigers Honkýšová. "Během celého turnaje nás hodně podržela," chválila ji Billá.

Nervydrásající představení však teprve mělo následovat. Po třech sériích penalt bylo skóre 2:2. Fanoušci bouřili, takovou atmosféru ženský florbal zažívá v Česku jen málokdy.

Pak přišel zlom: Švédka neproměnila a k nájezdu se podruhé postavila Billá, která před pár okamžiky proměnila první penaltu.

Stejně jako předtím se pomalým krokem vydala na bránu – a podruhé precizním blafákem skórovala! "Chtěla jsem udělat něco jiného, ale gólmanka mi umožnila znovu provést to samé," vyprávěla.

Její tým tak vyhrál popáté v řadě, to je obdivuhodný výkon. "Letos navíc byla větší konkurence," připomněla 24letá obránkyně.

Hlavně díky ní má Praha z Czech Open znovu v elitní kategorii zlato


Témata: Czech Open