Michal Rebro v brance Tatranu Střešovice | foto: Barbora Reichová / CNC / Profimedia , Profimedia.cz

Zemřel florbalový brankář Chodova Rebro, bylo mu 33 let

  • 72
Ve 33 letech zemřel florbalový brankář superligového Chodova Michal Rebro. Podle klubového webu byl v sobotu nalezen doma bez známek života, příčina úmrtí zatím není jasná. Chodov si po dohodě klubů odložil sobotní duel na hřišti bývalého Rebrova působiště Střešovic a domácí zápas s Otrokovicemi, ke kterému měl nastoupit o den později.

„Celý klub vyjadřuje rodině i všem pozůstalým co nejupřímnější soustrast. Jsme zdrceni. Michale, nikdy na tebe nezapomeneme!“ napsal na svém webu florbalový Chodov.

Barvy pražského klubu hájil Rebro od sezony 2019/20, kdy v brankovišti nahradil někdejšího reprezentačního kolegu Jana Baráka.

Florbalové začátky zkušeného gólmana sahaly až do konce 90. let. Jak sám později vzpomínal, do branky se postavil například i díky zlatému úspěchu českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu.

Na nejvyšší florbalové úrovni nastupoval Rebro za SSK Future, Liberec, Bohemians, Tatran a Chodov. Oblíbený a přátelský spoluhráč nepatřil mezi moderní brankáře, chytal „starým“ stylem. Během své kariéry se však vypracoval v předního českého gólmana a šestkrát si zachytal také za českou reprezentaci.

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás v sobotu opustil náš hráč, kamarád, Michal Rebro. Chodovský brankář zemřel ve 33 letech za dosud nevyjasněných okolností.

Celý klub vyjadřuje rodině i všem pozůstalým co nejupřímnější soustrast. Michale, nezapomeneme!

Florbal Chodov prosí své členy, fanoušky i všechny ostatní, aby respektovali přání rodiny a nechali je truchlit. Děkujeme!

13. prosince 2020 v 12:22, příspěvek archivován: 13. prosince 2020 v 17:28

Ke své první kompletní sezoně v nejvyšší české soutěži nastoupil v roce 2006. O devět let později získal se Střešovicemi titul, který vychytal v rozstřelu při výhře 7:6 nad Mladou Boleslaví. Ve finále se tehdy prostřídal s legendou Tatranu Tomášem Kafkou.

Letošní sezona byla pro Rebra patnáctou v nejvyšší soutěži, dohromady posbíral v Superlize 261 zápasových startů. Ten poslední minulý víkend - 5. prosince proti České Lípě.

Florbalový Chodov se zatím v sezoně spíš trápí. Týmu se nedaří podle představ, navíc jej během podzimu přibrzdila karanténa. Do toho nyní přišla velká nejen sportovní, ale především lidská rána.

O odložení sobotního zápasu proti Tatranu, se kterým Rebro před lety dokráčel na ligový vrchol, se rozhodlo asi hodinu a půl před začátkem. Přesunut byl i zápas proti Otrokovicím, ke kterému měli Chodovští nastoupit v neděli.

,