Radost Znojma

Radost Znojma | foto: Petr Faraga, www.fbcznojmo.cz

Měl to být další debakl. Tentokrát ale florbalisté Znojma mistra o body obrali

V minulých dvou sezonách prohráli na půdě Vítkovic 1:19 a 3:15. V sobotu se tedy v Ostravě čekalo na další kanonádu domácích. Jenže ta nepřišla. Místo toho zažila hala v Dubině šok, když Znojmo úřadujícího mistra obralo po výhře 3:2 o všechny body.

Šok o to větší, že Znojmo v sezoně ve čtrnácti zápasech nezískalo ani bod, zatímco Vítkovicím patří druhá příčka.

Katem domácích byl útočník Vít Barta, autor dvou branek. "Neřekl bych, že jsem Vítkovice popravil. Jen jsem byl na konci akcí mé pětky. Vítězství jsme získali zásluhou celého týmu,"  řekl Bárta webovým stránkám znojemského klubu..

V prochladlé ostravské hale na Dubině se představilo úplně jiné Znojmo než to poraženecké před Vánocemi.

Doslova.

V týmu se objevil vítězný duch a také několik nových hráčů. "Nehráli Karel Řiháček, Petr Ostrý, Pavel Sláma a ani někdejší kapitán David Mahr, místo nich přišli mladí Jan Mikeš, Jiří Salava, Roman Houbal, Tomáš Kucharič a Jiří Bauer," uvedl prezident klubu Libor Šťasta.

"Opustila nás zkušenost a přišlo dravé mládí. Junioři odvedli velmi sympatický výkon, kterým se podíleli na naši výhře," dodal Bárta.

Zklamaný byl pochopitelně kouč domácích Radomír Mrázek: "Zvolil jsem špatnou taktiku se zataženou obranou. Díky tomu jsme se nedostali do tempa," řekl webovým stránkám florbalové unie.

Tým podle něj začal naplno pracovat až v závěrečné části. "Ve třetí třetině při aktivním presinku jsme si začali vytvářet spoustu střel a šancí, ale nevyšlo to."

Na druhý Bártův gól  v 58. minutě sice o chvíli později ještě dokázal zareagovat Pavel Brus, ale šokující porážku už neodvrátil.

"Pro tým je to ideální facka. Někteří hráči jsou po loňské sezoně evidentně uspokojení," dodal domácí trenér.

Znojemští nyní doufají, že je nečekaná výhra nakopne a tým se v extralize zachrání. "Doufám, že teď už se nám bude dařit," uzavřel Šťasta.

,