ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hodláme vyhrávat i v přípravě, hlásí kouč pardubických florbalistů

  • 0
Vedle ostatních sportovců jsou v zápřahu před novou sezonou také pardubičtí florbalisté. Sokoli začínají čtvrtý společný týden letní přípravy, stihli už však odehrát dva duely proti České Lípě a Black Angels. V prvním případě zvítězili 11:5, ve druhém těsně 9:8.

„Ty dva vyhrané zápasy jsou pro nás hodně důležité. Nebrali jsme to jen jako přáteláky, chceme vítězit i v této fázi sezony,“ vyhlašuje v rozhovoru pro klubové sociální sítě trenér Východočechů Martin Zozulák.

Mezi utkáními se hráči schází k tréninkům na Dašické nebo v areálu Na Olšinkách.

„Pilujeme naši hru z loňské sezony a hodně se věnujeme také hře na míčku a presinku. Do tréninků samozřejmě přidáváme i některé nové prvky, což hodnotím velmi pozitivně,“ je rád Zozulák.

O jeho svěřence se už po kondiční stránce nestará Petr Mocek, jenž nedokázal florbalové povinnosti skloubit s prací u hokejového Dynama, nýbrž kouč Ondřej Almaši.

„Celkově už rozjíždíme devátý týden přípravy. Začátek byl hodně náročný, dělali jsme především kompenzační věci a celkově nepříjemné cviky. Teď už kluky čeká kombinovaná fáze, kdy jsou na hřišti, hrají florbal a chodí do posilovny. Tam chystáme relativně těžké tréninky, ale zase ne takové, aby hráči byli nějak rozsekaní,“ říká Almaši.

Sokoli budou totiž potřebovat sílu na další dva přípravné zápasy. K prvnímu nastoupí tento týden proti Vinohradům a v závěru června vyzvou pražskou Bohemku.

„Vedle toho nás čeká také spousta kondičních tréninků a v červenci odesíláme hráče na plnění individuálních plánů,“ odkrývá Zozulák.

Celý tým se pak znovu sejde začátkem srpna. „Pak už pojedeme společně až do startu sezony,“ dodává Zozulák.

Teprve v sobotu přitom skončila ta letošní. Boleslav v superfinále přehrála Vítkovice 6:3.