Aleš Zálesný na mistrovství světa 2008 v České republice

Aleš Zálesný na mistrovství světa 2008 v České republice | foto: MF DNES

Florbalový reprezentant Zálesný mění dres. Ze Švýcarska míří do Švédska

Florbalista Aleš Zálesný bude příští sezonu hrát ve švédském klubu Warberg IC. Třicetiletý reprezentační útočník míří na sever Evropy po dvouletém působení ve švýcarském klubu Tigers Langnau.

Zálesný tak po české, finské a švýcarské lize vyzkouší také poslední z nejprestižnějších florbalových soutěží světa. Ve Švédsku bude druhým současným reprezenantem, ve Falunu působí obránce Milan Garčar.

"Warberg na mě udělal velký dojem svojí organizací. A také tréninkové centrum je zařízeno tak, aby tým mohl dosahovat co nejlepších výsledků," citoval Zálesného web florbal.cz. Warberg je čtyřnásobným šampionem švédské Superligy, v posledních deseti letech hrál finále hned šestkrát. Letos vypadl v semifinále.

Útočník Zálesný je ve druhém nejúspěšnějším švédském klubu první zahraniční akvizicí v historii.

Hráče si vybral sám trenér Stefan Smedberg. "Je to hráč s velmi působivým projevem a velkým potenciálem, který může být pokaždé ještě lepší, když přijde do nového a lepšího prostředí," slibuje si kouč Warberg IC.

Zálesný se na posledním mistrovství světa v roce 2008 v Praze a Ostravě dostal do All star týmu. Loni na podzim jej prestižní časopis Innebandymagazinet zařadil na páté místo nejlepších hráčů světa.