Momentka ze zápasu Liberec - Mladá Boleslav

Momentka ze zápasu Liberec - Mladá Boleslav | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Florbalová elita v říjnu vystěhuje mladoboleslavské hokejisty z haly

  • 0
V první polovině října už budou hokejové soutěže naplno rozběhnuté a mladoboleslavský klub bude muset na týden vyklidit svůj domov.

Hokejovou halu si totiž pronajmou florbalisté a jejich Pohár mistrů, tedy prestižní špičkový turnaj nejlepších klubů Evropy.

Jak budou hokejisté problém řešit? Tréninkové plochy najdou v dosažitelných městech, v úvahu přicházejí hlavně Benátky nad Jizerou, Nymburk či Liberec.

Náklady spojené se stěhováním by jim mělo uhradit město.

"Už v listopadu jsme si vedení hokejového klubu pozvali na magistrát a hledali společné východisko," prozradil náměstek mladoboleslavského primátora Daniel Marek. "Určitě to není tak, že by hokej dostal ke stěhování nějaký příkaz.
S klubem jsme nikdy neměli žádný konflikt, řešit se bude i forma případného odškodnění."

Dodrženo zřejmě nebude ani rozlosování soutěží. "Všechno odnosit, uklidit, přeložit zápasy. Celá ta logistika nebude jednoduchá," připouští Marek.

Podobná praxe je běžná, při velkých akcích se s ní setkali i hokejisté v Praze či Ostravě.

A nemusí jít pouze o spojení s florbalem. Například Vítkovice měnily v probíhajícím extraligovém play-off pořadatelství s Českými Budějovicemi, protože v jejich ostravské hale nastoupili tenisté k utkání Davis Cupu.

"Bývá obvyklé, že ta nejlepší kabina v hale je k dispozici pro domácí tým," řekl prezident florbalového svazu Filip Šuman.

V tomto případě to budou hráči Billy Boy Mladá Boleslav, kteří mají na měření florbalové smetánky jistou účast.

Na pondělním zasedání Mezinárodní florbalové federace bylo vyřešeno nasazení do turnaje.

Mladá Boleslav v jedné ze skupin narazí na vítěze švýcarské a finské nejvyšší soutěže.

To pokud sama nebude českým mistrem.

Pokud naopak domácí titul poprvé v historii vyhraje, změří síly se švédským mistrem a norským týmem IBK Tunet.

"Doufám, že uděláme pořádný výsledek," přeje si boleslavský útočník Jiří Bouška. "Jsme v týmu ještě čtyři hráči, co pamatujeme pátou ligu. Před třinácti roky jsme začínali v malé tělocvičně a teď si zahrajeme Pohár mistrů. To je teda něco."

Florbalový Pohár mistrů

Hraje se od 5. do 9. října v mladoboleslavské hokejové hale. Turnaj má nový systém, v ženské i mužské kategorii bude startovat šest špičkových evropských klubů rozdělených do dvou skupin po třech. Jistými účastníky jsou zatím domácí Mladá Boleslav a norský IBK Tunet, mezi ženami pak lotyšský tým Rubene.