florbal, ilustrační foto

florbal, ilustrační foto | foto: www.wfc2008.cz

Florbalistky Pepina doma vyhrály přípravný turnaj

  • 0
V základní skupině přípravného klání Florbalky.com Cup sice hráčky extraligového FBC Pepino Ostrava skončily až na třetím místě, ale v následných vyřazovacích bojích už neprohrály. Mohou se tak před startem extraligové sezony radovat z cenného úspěchu.

"Jsme moc rády, že se nám povedlo domácí přípravný turnaj vyhrát. Před jeho začátkem jsme to nečekaly," přiznala hráčka ostravského Pepina Lucie Lustigová.

"Vítězství domácího družstva bylo překvapením pro všechny. Vlastně překvapení bylo už to, že hráčky Pepina porazily v semifinále Vítkovice," uvedl organizátor klání Radek Kučera. "Ale výhra v semifinále 3:1 byla pro Pepino zasloužená. Vítkovice hrály bez tří základních opor a bylo to na jejich hře znát."

Nečekaným výsledkem skončilo i druhé semifinále, v němž slovenský celek ŠK 98 Pruské zdolal 4:3 favorizovaný výběr Elite Praha. "Hráčky Elite sice vedly 2:0, ale na turnaj přijely jen v devíti a došly jim síly," vysvětloval Kučera.

V boji o prvenství pak domácí tým přehrál ŠK 98 Pruské 6:2 a navázal tak na předchozí úspěchy v turnaji. Zkušební nultý ročník hráčky Pepina vyhrály, v loňském prvním ročníku skončily druhé.