Florbalistky Olomouce budou hrát extraligu

  • 1
Olomouc - Jedním z největších měst v republice, kde se ještě nehrála nejvyšší soutěž ve florbale, byla Olomouc. To už však neplatí. Ženské družstvo FBS Olomouc si totiž příští rok zahraje extraligu. V baráži sice Hanačky těsně neuspěly, ale nakonec zaujaly volné místo po Střešovicích. Pětinásobný český mistr zrušil ženský tým a ten se pak spojil s jiným pražským celkem Děkankou.

"O plánovaném sloučení jsme věděli už někdy během baráže, takže jsme s touto variantou počítali," říká vedoucí týmu Martin Fráňa.

"V den rozhodnutí jsme na to měli asi jen hodinu, ale po předchozím zvážení jsme se rozhodli, že do extraligy půjdeme. I kdyby to měla být jen roční zkušenost."

Olomoucké ženy hrají spolu teprve dva roky, polovinu kádru tvoří studentky. "Mohli jsme také využívat družstva juniorek, které jsme loni založili," pochvaluje si Fráňa.
FBS pod svá křídla vzal i osm prostějovských žen a může tak bez problémů posílit i béčko.

Své zápasy hrávají florbalistky v hale učiliště na Rooseveltově ulici. "Chtěli bychom hrát extraligu v univerzitní hale, ale tam není nalajnované hřiště na florbal," poznamenal Fráňa.

Cíl týmu v premiérové sezoně bude udržet se mezi elitou. "Chceme skončit do šestého místa, abychom se vyhnuli bojům o záchranu," přeje si Fráňa. "A co se týče peněz? Víme, že budeme muset řešit rozpočet i v průběhu sezony. Věřím ale, že to problém nebude. Po mezinárodním turnaji Fortuna Cup je v Olomouci poměrně velká podpora florbalu," dodal.

Extraliga začíná 23. září a Olomoučanky hostí v úvodním kole Chodov, čtvrtý tým předešlé sezony.