Česká brankářka Jana Christianová zasahuje před Švýcarkou Michelle Wikiovou.

Česká brankářka Jana Christianová zasahuje před Švýcarkou Michelle Wikiovou. | foto: ČTK

Nic takového už nezažijeme, litovala florbalová brankářka Christianová

  • 0
Hulákala na spoluhráčky. Tušila, odkud přijde rána. Jenže ani tak brankářka českých florbalistek Jana Christianová v duelu o bronz na domácím mistrovství světa proti Švýcarsku nedokázala zabránit zdrcující porážce 3:4 v prodloužení.

Stála zády ke hřišti, hlavou a rukama opřená o horní tyčku. Zdrcená a s vědomím, že velký sen se rozplynul. Brankářka českých florbalistek, jež v extralize hájí barvy FbŠ Bohemians, si na domácím mistrovství světa na vytouženou medaili nesáhla.

Florbalové MS

Vše o turnaji v Česku

"Hrály jsme hůř, než na co jsme měly. Úplně v klidu jsme mohly vyhrát třeba 6:3," hodnotila Christianová porážku od Švýcarska v zápase o bronz.

Mírní vaše zklamání alespoň pozápasový aplaus diváků?
Abych byla upřímná, v tuhle chvíli moc ne. Je to pořád hrozně čerstvé. Proti Švýcarkám už to nebylo o dobrém nebo špatném výkonu, ale spíš o štěstí.

Přesto, nebrzdilo vás neproměňování šancí jako při prvním vzájemném utkání proti Švýcarsku v základní skupině?
Přesně tak, první dvě třetiny zápasu byly jako přes kopírák toho ve skupině. Zase jsme neproměňovaly strašně moc šancí. Kdybychom je dávaly od začátku, byl by klid a mohly jsme vyhrát.

Ale místo toho Silvana Nötzliová trefila výhru Švýcarkám.
Už nevím, co na to říct. Ještě před tou poslední standardkou jsem se snažila na holky zařvat, že bude střílet ona. Ale stejně to bylo k ničemu.

Medaili nemáte. Zůstanou aspoň vzpomínky na zážitky?
Nebudeme rády vzpomínat na výsledek, ale na ty lidi ano. Bylo to neuvěřitelné. Myslím, že nic takového už nikdy nezažijeme.

Není to paradox? Podávaly jste o něco lepší výkony než před dvěma lety na mistrovství světa ve Švýcarsku, ale bronz jste neobhájily.
Rozhodně souhlasím, že jsme lepší tým. Ale ostatní týmy se taky zlepšují, jen jsme tentokrát neměly tolik štěstí. Měly jsme vyhrát florbalově, rozhodně to bylo v našich silách. Tehdy jsme to urvaly spíš štěstím a bojovností. A Švýcarky nám to tentokrát vrátily i s úroky.

Jak vidíte budoucnost českého týmu?
Z toho současného skončí tak tři čtyři hráčky, ale jádro by mohlo zůstat stejné, protože holky jsou perspektivní a pořád ještě dost mladé na to, aby hrály další čtyři až šest let spolu.