Aleš Jakůbek odehraje 100. zápas v národním dresu

Aleš Jakůbek odehraje 100. zápas v národním dresu | foto: wfc2010photos

Florbalisté věří alespoň v bronz, Jakůbka čeká zápas číslo 100

  • 7
Rychle se oklepat se ze semifinálové porážky s domácími Finy a vrhnout všechny zbylé síly do boje o bronz. To je úkol českých florbalistů pro závěrečný zápas světového šampionátu. Se Švýcary mají nevyřízené účty, před dvěma lety v Praze s nimi ztratili bronzovou medaili v prodloužení. Obránce Aleš Jakůbek odehraje svůj stý zápas v národním dresu.

"Výkon proti Finsku byl dobrým odrazovým můstkem. Ale pokud chceme medaili, tak musíme přidat více útočné hry. A ne, že budeme jen bránit a čekat, že nám Švýcaři dají brejky," říká k boji o bronz trenér Tomáš Trnavský.

česko - švýcarsko

Bilance

7-6-23, letos 0-1-1 poslední výhra:
2009 v Brně 4:1

MS

1-0-6, skóre 22:35
poslední zápas: 4:5 P (MS 2008, boj o bronz)
jediná výhra: 5:3 (MS 2004, semifinále)

"Oni budou hrát jako vždycky. Hru uklidňovat, dlouze rozehrávat balónky a to nám trošku může brát vítr z plachet. Když nebudou naši hráči tolik v zátěži a budou studení, tak to možná stáhneme na dvě pětky," plánuje kouč.

Kapitán Milan Fridrich burcuje. "Ze semifinálové porážky jsme hodně špatní, ale pořád máme o co hrát. Musíme ale přitlačit v koncovce.

Zápas začíná v pravé poledne. Speciální nádech bude mít pro Aleše Jakůbka. Devětadvacetiletý bek nastoupí ke svému 100. zápasu v reprezentaci. Víc jich v národním dresu odehrál jen Radim Cepek (127).

"Porce je to veliká, ale mě už to ani nepřijde," usmál se obránce švýcarského Curychu. "Vzpomínám si na ten úplně první před devíti lety ve Zlíně proti Rakousku," vybavil si výhru 6:2.

"Myslím, že se se Švýcary nemáme čím překvapit. Často proti sobě hrajeme, známe veškeré hráče i herní systémy. Bude to o disciplíně, o poctivém výkonu dopředu i dozadu a možná budeme potřebovat i to štěstíčko."