Kapitán florbalistů Střešovic Marek Deutsch s trofejí pro šampiony.

Kapitán florbalistů Střešovic Marek Deutsch s trofejí pro šampiony. | foto: Česká florbalová unie

Florbalová liga už není extra, teď je super. Nekalých sázek se nebojí

  • 3
Do teď byla florbalová liga extra, nyní - téměř ze dne na dne - se promění v super. Těžko říct, která z předpon je honosnější, každopádně nejvyšší florbalová soutěž se jmenuje Tipsport Superliga. Právě titulární sponzor si prosadil přejmenování ligy, tak aby název Tipsport extraliga zůstal jen hokeji.

Že 23. ročník florbalové ligy dostane nového sponzora, dojednali šéfové na poslední chvíli, a tak i prezident České florbalové unie Filip Šuman přiznal, že měli pro středeční novinářskou prezentaci soutěže připraveny dva typy reklamních bannerů: na jedné už byla loga Tipsportu, na druhé ne.

„Měli jsme nutkání do florbalu vstoupit už v minulých letech, ale teď cítíme, že je ta správná chvíle se spojit. Florbal totiž vnímáme jako ambiciozní sport, u kterého cítíme nadšení a drajv, zatímco u některých tradičních sportů vnímáme vyčpělost,“ říká Lubomír Ježek z Tipsportu.

Světový podzim

Česko se v nejbližších měsících dočká i světového florbalu. Už od 2. do 4. října hostí Mladá Boleslav Pohár Mistrů, kterého se kromě domácího týmu účastní i Tatran Střešovice a v ženské kategorii Chodov a Herbadent. Počátkem listopadu se zase v Brně koná turnaj Euro Floorball Tour, kde startují 4 nejlepší mužské reprezentace.

V nabídce sázkové kanceláře se tak nově objeví i kurzy na Superligu, což před čtyřmi lety vyvolalo aféru, že někdo zmanipuloval zápas mezi Libercem a týmem SSK Future, neboť na outsidera, který skutečně vyhrál, se objevila řada vysokých sázek. Teď se ale Tipsport něčeho podobného nebojí, a to ne proto, že oba kluby už v nejvyšší soutěži nejsou. „Nebojíme se, protože máme svoje zkušenosti a obranné mechanismy,“ tvrdí Ježek.

Podle něj je největším favoritem soutěže Tatran Střešovice, obhájce titulu (kurz 2,3:1), následuje Mladá Boleslav (2,7:1) a Vítkovice (3,5:1), hlavním outsiderem je pro změnu nováček z Litvínova (100:1).

„Frustrace z prohry ve finále už z nás vyprchala, teď jsme ještě posílili a chceme konečně získat titul,“ říká Tomáš Chroust z celku Technology Florbal Mladá Boleslav.

S příchodem Tipsportu se zároveň přenosy ze všech zápasů objeví na stránkách sázkové kanceláře, pravidelné přenosy budou i na České televizi v pondělí.


Témata: Filip Šuman