Česká florbalistka Kamila Paloncyová v duelu se Švédskem.

Česká florbalistka Kamila Paloncyová v duelu se Švédskem. | foto: www.flickr.com

Z nominace florbalistek na MS vypadly Paloncyová a Vavrečková

  • 1
Dvě změny v nominaci na mistrovství světa v Bratislavě musel udělat trenér českých florbalistek Miroslav Janovský. Zranění vyřadila obránkyni Kamilu Paloncyovou z Vítkovic a útočnici Karin Vavrečkovou z FBC Ostrava. Jejich místa zaujaly Veronika Zittová z Panthers Praha a Adéla Bočanová z FbŠ Bohemians.

Vavrečková přišla o možnou premiéru na světovém šampionátu, Paloncyová hrála na minulém mistrovství světa v roce 2015 v Tampere. Premiéra čeká Zittovou, takže v týmu je nadále osm debutantek. Dalšími jsou brankářka Nikola Příleská, obránkyně Vendula Beránková, Nela Jiráková, Magdaléna Plášková a útočnice Nela Kapcová, Dominika Kubišová, Romana Žurková (rozená Kiecková).

Adéla Bočanová se vydá na světový šampionát počtvrté za sebou. Rozšířila počet majitelek bronzu ze St. Gallenu z roku 2011 v týmu na šest. U historického úspěchu byly také gólmanka Jana Christianová, obránkyně Denisa Billá, Hana Koníčková a útočnice Eliška Krupnová a Tereza Urbánková.

Turnaj začne v pátek a Češky do něj vstoupí utkáním s Lotyšskem. V základní skupině A je čeká ještě v sobotu Finsko a v pondělí Norsko.