Momentka z florbalového duelu Pardubice (červená) vs. Bulldogs Brno

Momentka z florbalového duelu Pardubice (červená) vs. Bulldogs Brno | foto: Martin Veselý, MAFRA

Pardubičtí florbalisté zkusí pozvednout skomírající naděje na play-off

  • 0
Ještě to nejsou úplně nejčernější mračna, která se stahují nad možnou premiérovou účastí florbalistů Pardubic v play-off. Jenže pro jejich zesvětlení by musel Sokol udělat v posledních čtyřech kolech pořádný výsledkový vítr.

A to při pohledu na los není právě nejpravděpodobnější. Vyjma průběžně sedmých pražských Bohemians čekají na pardubickou partu hned tři konkurenti z první čtveřice Tipsport Superligy.

„Víme jaká je situace. Na druhou stranu ještě zbývá odehrát čtyři zápasy, což znamená, že je ve hře stále dvanáct bodů, takže určitě nic nevzdáváme. Na hřišti necháme v každém zápase vše a uvidíme, na jaké umístění to bude na konci stačit,“ říká útočník Lukáš Gregor.

První překážkou pro doposud jedenácté Pardubice budou v neděli od 18 hodin hráči čtvrtých Vítkovic. Ti přitom ve své hale na Dubině jen tak body nerozdávají, byť poslední dva duely doma ztratili.

„Utkání odehrajeme na hodně specifickém povrchu, ale musíme se s tím poprat. Zápas určitě nebude o žádném vyčkávání. Vítkovice hrají hodně aktivně, takže si myslím, že půjde o rychlý florbal s velkým počtem šancí,“ předpovídá Gregor.

Sokol by dle něho mohl uspět za předpokladu kvalitní obrany a zlepšené produktivity. Recept na překonání defenzivy ostravského celku přitom Pardubičtí našli v prvním vzájemném mači, který Na Dašické vyhráli poměrem 6:5.