Florbalisté Sokola Pardubice mají od počátku srpna nového kapitána, je jím...

Florbalisté Sokola Pardubice mají od počátku srpna nového kapitána, je jím útočník a místní srdcař Tomáš Dlesk (v bílém). | foto: Milan Hospodka

Junioři i „áčko“ pardubických florbalistů vezou stříbra z Bratislavy

  • 0
Pardubičtí florbalisté za sebou mají další turnaj před startem superligy. O víkendu se v Bratislavě na tamním Slovak Floorball Cupu 2019 dostali až do finále, kde se v sobotu večer střetli s celkem Nokian KrP. Loňský čtvrtfinalista finské nejvyšší soutěže však Východočechům dal pěkně za vyučenou, Pardubice s ním prohrály 1:10 a v Bratislavě získaly stříbrnou medaili.

Sokol si musel na turnaji „vyžrat“ ještě jeden desetigólový příděl, a to hned v prvním zápase ve skupině, kde prohrál 0:10 se švédským Thorengruppen SK. „Velká část týmu přijela kvůli kolonám až těsně před zápasem a bylo to znát. Soupeř na nás vlétl, využil převahu a přehrával nás rychlostí a důrazem,“ říkal po čtvrtečním utkání pardubický trenér Ladislav Štancl.

Pak už ale jeho tým až na zmíněné finále jen vyhrával. Ve skupině porazil výběr domácího Slovenska 8:5 a v semifinále přehrál švýcarský tým Unihockey Basel Regio 4:3, když duel v posledních dvou minutách otočili obránce Václav Oubrecht a útočník Jan Kourek.

Se stejnou vizitkou, tedy stříbrnými „plackami“ se z Bratislavy v neděli večer vrátili také junioři Sokola, kteří se turnaje zúčastnili v kategorii U19. Na rozdíl od svých starších kolegů však do finále prošli neporažení. Ovládli skupinu s deseti body za remízu s Vítkovicemi (1:1) a výhry 3:0 nad Eagles Bratislava, 6:2 nad Piešťany a 6:1 nad reprezentací Ukrajiny.

V neděli je pak čekala náročná porce tří utkání, v ranním čtvrtfinále Východočeši nejdřív přehráli slovenský výběr Maskantje Juniors 01 5:4, v semifinále znovu porazili Eagles Bratislava 5:3 a odpoledne již ve finále nestačili na Tatran Střešovice, se kterým padli 1:4.