Momentka z florbalového duelu Pardubic (červená) s Libercem

Momentka z florbalového duelu Pardubic (červená) s Libercem | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Klíčová florbalová bitva. Janovský: Do Kladna jedeme s čistou hlavou

  • 0
Letošní negativní bilance se nezalekli a již v sobotu se mohou florbalisté pardubického Sokola vracet z Kladna s vědomím, že i v příští sezoně budou účastníky extraligy. Po domácích výhrách 6:1 a 12:3 vedou v sérii hrané na tři vítězné zápasy 2:0. K záchraně v soutěži tak mají vskutku blízko.

"Jsem maximálně spokojený s tím, jak jsme odehráli dvě uplynulá utkání a dosáhli jsme toho, co jsme chtěli, což je vedení 2:0 na zápasy. Do Kladna jedeme s čistou hlavou, a pokud budeme hrát tak jako o minulém víkendu, věřím, že záchrana nám neunikne," prohlašuje trenér Miroslav Janovský.

Podle výsledků by se mohlo zdát, že domácí výhry byly pro jeho mužstvo klidnou záležitostí. Jenže průběh snadnou procházku nepřipomínal.

V prvním měření sil úřadovali pardubičtí střelci až v poslední části. Další den naopak děravé míčky mířily z jejich čepelí přesně od prvních minut. Jenže pak nastalo chvilkové sebeuspokojení a Kladno se rychle vrátilo do hry.

"Druhá desetiminutovka první třetiny pro nás byla úplně hluchou pasáží. V ní jsme klasicky českým způsobem přestali za stavu 4:0 hrát a začali jsme dělat věci tak, jak je dělat nemáme. Pomalá hra s míčkem a kostrbatá hra, které soupeř využil," přípomíná trenér snížení na rozdíl jediné branky.

Druhé střetnutí na Dašické nedochytal brankář Jakub Levínský, který necelých pět minut před závěrečným hvizdem odstoupil po jednom ze soubojů. Dnes by však měl být fit. "Budu připraven a doufám, že zápas urveme," podotýká.

Na Kladně prohrály Pardubice v základní fázi 4:6. Přesto nyní větří, že záchrana je blízko.

"Lhali bychom, kdybychom řekli, že nemáme v hlavě záchranu. Musíme ale zůstat při zemi, každý z nás si jistě vzpomíná na základní část, kdy nás Kladno slušně potrápilo," říká vedoucí družstva Matěj Drajer.