Momentka z florbalového utkání Otrokovic (modrobílá) a Pardubic

Momentka z florbalového utkání Otrokovic (modrobílá) a Pardubic | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Florbalisty Otrokovic vede „nechtěný“ kouč

  • 0
Předešlé vedení mu sdělilo, že není dost fundovaný, aby ukočíroval extraligové florbalisty Otrokovic, a místo něho instalovalo na post hlavního kouče neznámého Lubomíra Kocourka.

Nový výkonný výbor Panterů však Pavlu Gofroňovi věřil, a Otrokovice tak mají třetího trenéra během jediného roku.

„Seriózní nabídka trénovat extraligový tým nepřichází každý den a neměla by se odmítat,“ poděkoval se Gofroň, který musel narychlo měnit svoje florbalové plány. Poté, co dostal od Panterů košem, se domluvil s Lions Zlín. K nečekanému comebacku do mateřského oddílu ho přesvědčil Karel Ťopek – hrající klubová legenda, která se stala přes noc předsedou klubu. „Karla znám od žákovských let. Je to něco jiného, než kdyby mně to nabízel někdo jiný.“

K rošádě na trenérském postu byli Panteři donuceni okolnostmi. Pokud by zůstal na lavičce Kocourek, tým by se rozpadl.

„Nechci, aby to vyznělo tak, že jsem byl do trénování tlačený. Ale tyhle informace jsem měl, jistou roli to hrálo, nechtěl jsem, aby k něčemu takovému došlo,“ podotkl Gofroň.

Na rozdíl od svých dvou předchůdců má lepší startovací pozici. Zatímco Daniel Folta dojížděl z Ostravy jen na některé tréninky a zápasy a Kocourek ze Svitav, Gofroň bydlí v Otrokovicích a všechny hráče zná ze svého trenérského působení u mládeže Panterů.

„Vím, co od nich čekat. Se spoustou z nich jsem si vytvořil za ty roky kamarádské vztahy. Tykám si se všemi,“ přiznává a zároveň dodává, že to může být dvojsečné. „Nebude jednoduché někomu říct, že se nedostal do sestavy. Budeme muset nastavit pravidla.“

Klady však jednoznačně převažují. Atmosféra v mužstvu se uklidnila, všechny opory zůstaly a jako bonus se výrazně zlepší vztahy s Lions Zlín, které byly za Foltovy vlády citelně chladné.

„Kooperace by měla být co nejužší, aby z ní těžil celý region. Je to i v zájmu Otrokovic. Matěj Koňařík je největší odborník na mládežnický florbal v kraji a byla by škoda s ním nespolupracovat,“ zmínil Gofroň šéfa Lvů a někdejšího hráče Panterů.