Otrokovický florbalista Tomáš Sovják brání útok Pardubic. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

První extraligový bod pro Otrokovice. Sovják uťal půst v čase 59:58

  • 0
Tohle může být bod obratu. Florbalisté Otrokovic mířili také v osmém zápase sezony k osmé porážce v normální hrací době, jenže dvě vteřiny před koncem je spasil kapitán Tomáš Sovják. Švihem pod víko srovnal na 5:5 a zajistil Panterům první extraligový bod sezony. I když druhý v samostatných nájezdech nepřidali, museli bod brát.

„Trochu to z nás spadlo. Chtěli jsme tři body, ale jsme za to rádi,“ usmíval se autor šťastného gólu, který může dodat Otrokovicím kuráž. Sebevědomí jim sebral mizerný start, po sedmi kolech byli přibití na dně tabulky s hrozivým skóre 17:51.

Televizní zápas s Pardubicemi odhalil spoustu jejich slabin, ale trenérovi Danielu Foltovi také přinesl několik pozitivních zpráv.

Podruhé v sezoně jeho celek vstřelil více než tři branky a dorovnal svoje maximum z Liberce, kde podlehl 5:6.

Premiérovou trefu v nejvyšší soutěži oslavil Adam Bouška.

Otrokovice dokázaly na každý vedoucí gól Východočechů odpovědět. Proměnily také jednu početní výhodu ze tří.

První start sezony od srpnového zranění kotníku si připsal Lukáš Uhrinovský. Člen elitní otrokovické lajny vydržel celý zápas a po prodloužení jako jediný domácí exekutor proměnil nájezd.

Panteři bodovali i přes absenci Lukáše Petříka. Jedna z opor odjela na trenérskou stáž do švédského velkoklubu IBK Pixbo Wallenstam.

Přesto všechno museli domácí výsledku litovat. Dobře věděli, že Pardubice byly k poražení.

„Špatně jsme bránili, neblokovali a nepomáhali brankáři. Za dvě nesmyslná vyloučení jsme zaplatili,“ shrnul útočník Matěj Kostka.