POZNÁVACÍ ZNAMENÍ. Husté vousy už neodmyslitelně patří k florbalovému...

POZNÁVACÍ ZNAMENÍ. Husté vousy už neodmyslitelně patří k florbalovému útočníkovi Janu Natovovi. Od léta si zvyká na boleslavský dres. | foto: Štěpán Tomš

Florbalový vousáč Natov poradí Boleslavi, jak vyhrát reprízu superfinále

  • 0
Stejně jako houstnou jeho vousy, rostou průběžně i výkony florbalového reprezentanta Jana Natova – na jaře byl jednou z vůdčích postav střešovických šampionů. V sobotu se superfinalisté poprvé od té doby utkají. Ale Natov už bude na boleslavské straně.

Bylo krátce po dubnovém superfinále, o jehož výraznou část Jan Natov přišel kvůli zranění. Když pajdal z pódia pražské O2 areny se zlatem na krku, míjel i boleslavské protihráče. A už v tu chvíli věděl, že to jsou zároveň jeho budoucí parťáci.

Hbitý pravák, jehož image je spojená s hustými tmavými vousy, způsobil v létě poprask. Přestoupit od jednoho superfinalisty k druhému? Ze zlatého týmu do stříbrného?

Takové situace zažívá florbal málokdy. Natov neodolal sportovní i životní výzvě a zítra (začátek v 19 hodin) bude mít jeho příběh další pokračování. Poprvé od přesunu se postaví Tatranu Střešovice.

„Přiznávám, dost se těším. Ale s motivací to nesmím přehnat, budu se soustředit hlavně sám na sebe,“ slibuje.

Kromě toho si trochu musí dávat pozor na jazyk. Jiní boleslavští hráči by teď mohli vypálit: „Chceme Tatranu vrátit superfinálovou porážku!“ Ale Natov nezapomíná, že ještě v dubnu stál na střešovické straně a v podobném tónu – leč přesněji – podotýká: „Boleslav chce vrátit Tatranu superfinálovou porážku.“

Právě Natov by mohl být těžítkem, které ve srovnání s jarní velkolepou bitvou o titul převrhne síly na boleslavskou stranu.

I superligová tabulka k tomu trochu svádí, Natovova Boleslav vede, Tatran je „až“ čtvrtý a přeběhlík plánuje: „S přípravou na soupeře pomůžu, pár věcí určitě v kabině zmíním.“

Ještě víc se však Boleslav zaměří na sebe. Přestože o víkendu v sedmém zápase ztratila teprve první bod (na Spartě vyhrála 3:2 až po nájezdech), Natov cítí: „Některé naše výkony nebyly optimální a proti lepším soupeřům by nemusely stačit.“

Zabrat nejspíš dostane mladoboleslavská hala, ve které domácí plánují zaútočit na vlastní divácký florbalový rekord z jarního play-off, kdy na čtvrtfinálový zápas proti Spartě přišlo 742 diváků.

„Podle soupeře se mění motivace fanoušků i naše. My se určitě připravíme jak psychicky, tak herně,“ vyhlašuje Natov.

Zasáhne do děje i vousáčova touha?